دستاورد ممنوعیت واردات: لوازم خانگی بیکیفیت ایرانی را گرانتر از نمونه خارجی بخرید!
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اخیراً اعلام کرده که ممنوعیت واردات لوازم خانگی باعث شده تا محصولات مونتاژی و بیکیفیت ایرانی با برچسب قیمت بالا در بازار به فروش برسند، در حالی که محصولات مشابه خارجی قیمت پایینتر و کیفیت بالاتری دارند.
محمد حسین اسلامیان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در تازهترین مصاحبه مطبوعاتی خود تأکید کرد که بازار ایران واردکننده فناوری محسوب شده و فرایند مونتاژ قطعات مورد نیاز لوازم خانگی را هم با توجه به این موضوع انجام میدهیدم.
وی در ادامه توضیح داد:
نکته جالب آن است که میخواهیم این محصولات را علیرغم استفاده از فناوریهای وارداتی، به همان کشورها صادر کنیم. بنابراین، باید ببینیم که کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار میگیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم که کشورهای خارجی، کالای ما را به سایر برندها ترجیح دهند.
تکنولوژی ساخت لوازم خانگی ایرانی تماماً وارداتی است
اسلامیان در بخش دیگری از صحبتها خود ضمن اشاره به وارداتی بودن تکنولوژی لباسشوییهای ساخت ایران توضیح داد که این محصول با کیفیت به مراتب پایینتری نسبت به نمونه اصلی مونتاژ میشود؛ در عین حال قیمت آن در بازار ایران نسبت به بازار جهانی نیز بالاتر است.
به گفته نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی:
امروزه قیمت لباسشوییای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشورهای دنیا از آن استقبال میشود، ۲۰۰ دلار است، در حالی که لباسشوییهای ایرانی با کیفیت به مراتب پایینتر، کمتر از ۲۰ میلیون به مردم فروخته نمیشود. بنابراین تهیه زیرساختها توسط دولت مساله دوم است و مسئله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر میکنیم.
به گزارش اعتماد آنلاین، محمد حسین اسلامیان در ادامه صحبتهای خود افزون که در حال حاضر تنها میتوانیم به کشورهای معدودی محصولات بخش لوازم خانگی از جمله لباسشویی را صادر کنیم. علاوه بر این، گفته شد که این کشورها نیز به دلیل فاصله مسافتی بالا از کشور تولیدکننده اصلی یا عدم صرفه اقتصادی برای ایجاد یک خط تولید جدید اقدام به خرید میکنند.
این مقام مسئول در بخشهای دیگری تصریح کرد که مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تأمین میکند؛ در حالی که مسئولان کشور اصرار دارند به جای فروش این محصول که به عنوان مثال با کیفیت اصلی تنها 15 میلیون تومان قیمت دارد، یک محصول مونتاژ شده بیکیفیت را قیمت 25 میلیون تومان به مردم بفروشند.
در نهایت محمد حسین اسلامیان به این نکته اشاره کرد که عدم فروش محصولات ایرانی در بازار با این شرایط منطقی خواهد بود، چرا که محصول بیکیفیت ایرانی با قیمت بالا در کنار محصول خارجی باکیفیت و ارزانتر قرار میگیرد.